Orientati 2% din impozit catre Manastirea Gaiseni!

Va prezint azi un fragment din a 3-a evadare, pentru ca este „de sezon”. In aceasta a 3-a evadare am ajuns la Gaiseni, judetul Giurgiu, unde se afla Schitul Strambu construit in secolul XVI de Neagoe Basarab. Acum, acest schit este cunoscut ca Manastirea Gaiseni, pentru ca de 3 ani acolo a venit un grup de 4 maicute, numai suflet, care reconstruiesc biserica si credinta. Cand au venit ele, biserica era o ruina, nu mai avea nici acoperis, iar locul era folosit de sateni pentru a arunca ce nu le mai facea trebuinta prin gospodarii.
Puteti vedea in filmul pe care il gasiti in categoria „Excursii de weekend„, la A 3-a evadare,  cum arata acum biserica si curtea. Faceti cunostinta cu Maica Stareta Cecilia. S-a restaurat biserica, s-a refacut pictura veche, dar mai e mult de lucru: zidul de incinta, chiliile vechi, pictura noua. Planul Maicii este sa faca acum stranele, de-a lungul zidurilor bisericii.
Pentru toate e nevoie de bani.
Asa ca va invit pe toti, care doriti, sa contribuiti. Cel mai simplu este sa reorientam cei 2% din impozit catre Manastire. Daca va place gandul, daca nu aveti o alta optiune concreta sau daca sunteti nehotarati asupra destinatiei, folositi-i cu folos pentru aceasta Manastire, revitalizata cu atata abnegatie de Maica Stareta Cecilia si Parintele Nicolae (in prezent acesta aflandu-se la Schitul Giurgiu)!
Gasiti atasat formularul.
Maica Stareta Cecilia va multumeste pentru orice contributie si, oricand veti vizita Manastirea, veti sti ca stranele acelea exista si pentru ca voi ati ajutat.
Si altceva ce impresioneaza la aceste maicute: incearca sa insufle credinta in sufletele copiilor satului, sat care, ca atatea altele mutilate de vremuri si politici, si-a pierdut busola si se orienta, pana la venirea lor, dupa ce spunea si dupa cum interpreta, cu greutate de lege, varstnicul satului. Pentru asta, ele fac scoala cu copiii, sa ii invete Adevarul, traditiile curate ale acestui neam, colinde si pictura sacra. Avea acum Maica Cecilia o expozitie de icoane pictate de copii, pe care va invit sa le vedeti si pe viu, la aceasta Manastire.

A! Am uitat sa va spun! Dupa ce completati formularul, avem 2 variante: fie mergem impreuna la Manastire, sa vedeti cum e si sa cunoasteti aceste maicute, fie le colectez eu pe toate si le duc acolo. Oricum ar fi, Dumnezeu sa va dea gandul bun si sa va ajute in toate!

 

 

De Magda Creosteanu Publicat în Caritate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s